DESPRE NOI

ONG România Dacia Casa Noastră, și-a făcut debutul în anul 2011, desfășurând activități de educare, având experiență în formare de voluntari tineri pe domeniul de istorie. Un alt punct atins de noi este promovarea națională și internatională a culturii geto –dace și romane prin activități de reconstituire , dar și conștientizarea în rândul constănțenilor a valorilor antice existente în Dobrogea.

Asociația noastră deține și administrează la Capidava-Topalu o baza de tineret, bază unde noi am am desfășurat în 6 ani de zile diferite activități cu peste 5 000 de tineri pe diferite activități proprii și pe diferite ateliere.

Asociația noastră promovează tinerii voluntari și își dorește ca prin activitățile desfășurate să creeze în rândul tinerilor nu numai un confort al stimei de sine dar să ofere perspective de dezvoltare personală continua coroborat cu promovarea valorilor autentice românești în rândul întregii comunități.

RDCN are la această oră peste 100 de voluntari și colaboratori în Constanța și în țară.

 • Organizare – Puncte de referință:
 • Primul Parc Tematic Antic din România – Neptun 2015
 • Primul Parc Tematic Antic din Constanța – Prima Arenă de Gladiatori din România – Arena Tomis 2016
 • Ziua Constanței – 2500 ani de istorie 2016
 • Tabără Națională cu Ministerul Tineretului și Sportului – 2016, Eforie Nord
 • Promovarea Cetății Capidava prin zeci de evenimente din 2012 până în prezent.
 • Promovarea 4 ani la rând în școlile din județul Constanța, în sute de prezentări interactive, a istoriei și culturii.
  În 2015.

Danais a organizat peste 50 de prezentări cultural –istorice în școlile din județul Constanța și Galați, public format din tineri estimat la 5.000de persoane.

Școala Altfel cu peste 800 de elevi, promovând Capidava, Adamclisi program cu trasee de autocare, excursii, ateliere, demonstrații și parade.

Numeroase excursii tematice, promovând Capidava, Adamclisi și alte situri arheologice dobrogene:

 • 4 proiecte derulate cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa
 • 2 evenimente mari în Constanța – Ziua Europei și Noaptea Muzeelor

A fost prezent la festivaluri:

 • la Roma – cel mai mare festival antic din lume, coordonând o delegație de 29 de oameni, cea mai mare dusă din România la Roma, estimare public prezent aparținând organizatorilor – 300.000 oameni
 • la Festivalul de la Maraton, eveniment cu o importantă prezență international
 • a organizat festivaluri la Galați și Corbu – przență estimată – 10.000 persoane,
 • a inițiat și susținut cel mai lung festival antic din România, la Neptun – 2 luni de zile de evenimente – trafic zilnic mediu de 1000 de persoane.

Danais a mai fost implicat și în promovarea Festivalului Antic Tomis 2015 și a participat, la Zalău, la festivalul de promovare a sitului arheologic Poroslissum.

Drumul acesta pornit pe un câmp la Capidava, pe malul Dunării. Privind în urmă, descoperirea Capidavei de către subsemnatul a fost urmată de cea mai intensă perioadă din viața mea, cu toate activitățile pe care mi le-am imaginat sau nu. Într-o comunitate în care promovarea culturii de către un individ care pornește un ONG cu scopul declarat “Eliberarea României de indiferență” este privită de majoritatea cu mirare, neîncredere, apatie, doar de câțiva, la început, cu optimism, ridicarea unei tabere la Capidava a părut un vis efemer. Însă visele au prins contur de la început, 26 octombrie 2012, an după an, până în prezent. La partea cu an după an menționez zeci de evenimente făcute la Capidava, în Constanța și în țară. De la off-road, la conferințe de presă, de la acțiuni umanitare, la lecții de istorie deschisă, de la tabere de dezvoltare personală,la veritabile momente de festival de muzică populară, Danais a avut de toate, fiind gazda perfectă, indiferent de anotimp, iarnă, primăvară, vară, toamnă. Undeva, în vara lui 2013, au apărut și primele momente de reconstituire istorică la Capidava, primele echipamente de daci. Era în spiritul promovării adecvate a sitului arheologic Capidava. Între timp avem mulți daci sau geți și romani, putând suține un spectacol elaborat atât pe parte civilă, cât și pe parte militară. Este frumos să constați că în mai puțin de 2 ani de activitate pe latura reconstituirii istorice reușești să ridici probabil cea mai mare trupă din România ca număr, peste 70 de oameni. Și sigur proiectul de profil cu cele mai multe activități desfășurate pe an pe plan local, național și international.